Tuesday, October 6, 2009

Komen Pra-Bengkel

Salam pra bengkel kepada rakan ahli AVA.

Saya mengamati semua cerpen sekali lalu dan masih terdapat banyak kesilapan terutama dari segi format. Hanya satu, dua cerpen sahaja yang menepati format yang dicadangkan oleh AVA dalam entri sebelum ini. Saya tidak ada apa-apa komen lanjut melainkan sama-sama kita nantikan bengkel nanti.

Kepada peserta bengkel, sila muat turun semua cerpen peserta bengkel yang diemel. Cetak sendiri dan bawanya semasa bengkel nanti. Baca terlebih dahulu di rumah / asrama. Cerpen yang menepati format : -

1) Mentari Merah Di Ufuk Timur - Ahadanahad (Abang Bro)
2) Khilaf Diriku - Farah Husain
3) Rajuknya Emak - Fadhilah Maarif

Isu penceritaan cerpen, saya biarkan Puan Nisah Hj Haron yang akan membedahnya kelak. Selamat berbengkel. Moga mendapat manfaat dari majlis yang tidak seberapa ini.

4 comments:

Anonymous,  October 8, 2009 at 7:20 AM  

Ya ampun, saya 'budak tua yang baru belajar'. Hantar cerpen pun pada minit-minit terakhir. Tidak sempat edit pun. Kalau Khar tidak telefon pasti saya tidak tahu tentang laman ini. Dan saya sedang membaca satu persatu entrinya supaya dapat saya munafaatkan tunjuk ajar yang diberikan.

Water Lily

Khar,  October 8, 2009 at 6:14 PM  

WL - usia tidak penting, yang penting adalah kemahuan untuk belajar dan mengambil manfaat dari apa yang ada di sekeliling kita. Bagaimanapun tahniah kerana sudi menjadi ahli AVA dan menimba ilmu di AVA yang tidak seberapa ini.

macai_suci October 12, 2009 at 6:41 AM  

hui lama benar tak berkunjung datang. Apakan daya masa selalu berlari tanpa disedari. Namun bara berkarya tetap membahang di sanubari.

Khar,  October 12, 2009 at 8:29 AM  

MC - Ya, selalulah berkunjung ke AVA untuk mengetahui perkembangan terkini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang AVA :

001916007-V (daftar perniagaan)

C-00-7, Blok C, Jln CU 1/A
Taman Cheras Utama,
56000 Kuala Lumpur,
Cheras.

Legal Disclaimer :

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian atau bentuk daripada tulisan, foto dan artikel di sini perlu mendapat izin daripada Agensi Villa Aksara dengan makluman melalui emel atau di ruang komen entri. Dan sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan atau foto tersebut dari blog ini. Terima kasih.
(BLOG INI DIBUKA PADA 11 MEI 2009)

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP