Saturday, May 16, 2009

Penulis Tomb Raider & Angel Of Darkness

Jikalau kami menyatakan Murti Schofield, pastinya anda akan tertanya-tanya siapakah beliau? Sekiranya saya menyebutkan nama beliau tanpa menyebutkan karya beliau pasti kita tidak akan mengenalinya. Tetapi apabila saya menyatakan bahawa Lara Croft : Tomb Raider dan The Angel Of Darkness, pasti anda akan terbayang filem-filem tersebut. Beliau adalah orang yang terlibat dalam pembikinan skrip filem tersebut. (Penulis asal novel The Angel Of Darkness adalah Caleb Carr)

Jadi siapakah ejen manuskrip kepada penulis ini buat masa kini?Ejen beliau adalah tidak lain tidak bukan, cucu kepada JRR Tolkien, iaitu Ryod Tolkien Literary Agency yang sedang menguruskan projek terbaru beliau iaitu The Empty Land - The Shadow Histories; merupakan 6 siri novel projek beliau dengan agensi ini.

Anda bagaimana pula?

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang AVA :

001916007-V (daftar perniagaan)

C-00-7, Blok C, Jln CU 1/A
Taman Cheras Utama,
56000 Kuala Lumpur,
Cheras.

Legal Disclaimer :

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian atau bentuk daripada tulisan, foto dan artikel di sini perlu mendapat izin daripada Agensi Villa Aksara dengan makluman melalui emel atau di ruang komen entri. Dan sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan atau foto tersebut dari blog ini. Terima kasih.
(BLOG INI DIBUKA PADA 11 MEI 2009)

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP