Tuesday, August 25, 2009

Khidmat Kamus Secara Online


Terima kasih kita ucapkan kepada Lea Qistina kerana sudi berkongsi laman web tersebut. Saya sendiri tidak mengetauinya.

7 comments:

eMi mLi @ Fazl August 25, 2009 at 2:01 AM  

Sy pn slalu guna kamus on9 ni sbab malas nak belek kamus yg tebal tu tp bila server down, payah la...hehe

LeaQistina August 25, 2009 at 2:52 AM  

=) Lea selalu guna kamus tu untuk semak ejaan dan cari perkataan yang sesuai. Oh ya, kamus ni pun boleh digunakan untuk mengalih bahasa tau. Contohnya dari BI ke BM. Lea dh cuba hari tu. Kengkawan pun cubalah ye...

p/s: kredit buat saudara caha kerana berkongsi link ini dengan Lea.

~LeaQistina

Khar,  August 25, 2009 at 6:02 AM  

Emi - saya seorang yang rajin, saya suka buka kamus dewan yang tebal itu. :)

Lea - Kengkawan? (salah), kawan-kawan (betul) Sudah ada kamus online pun ejaan tak betul. Grrr...

LeaQistina August 25, 2009 at 8:05 AM  

Alamak AK, tak perasan pulak ada tulis kengkawan tu. Hehe... Jangan tukar jadi harimau eh... keh3 *Grrr...*

kengkawan :- kesalahan yang menjadi kesalahan yang terpaksa ditinggalkan (^_^)v

Khar,  August 25, 2009 at 8:38 AM  

Lea - haaa, tahu takut!
Biasakan yang betul, betulkan yang biasa. :)

Juliaesqa August 25, 2009 at 6:01 PM  

hehehehe...

Wahh...ada online ke?senang sikit.

Khar,  August 25, 2009 at 6:33 PM  

Jue - harap-harap tulisan dapat dimantapkan lagi dengan adanya kamus ini. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang AVA :

001916007-V (daftar perniagaan)

C-00-7, Blok C, Jln CU 1/A
Taman Cheras Utama,
56000 Kuala Lumpur,
Cheras.

Legal Disclaimer :

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian atau bentuk daripada tulisan, foto dan artikel di sini perlu mendapat izin daripada Agensi Villa Aksara dengan makluman melalui emel atau di ruang komen entri. Dan sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan atau foto tersebut dari blog ini. Terima kasih.
(BLOG INI DIBUKA PADA 11 MEI 2009)

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP